Events en workshops Joy of Life

“Building block activities” bouwstenen voor de ontwikkeling. Zaterdag 8 februari veine beurs Gorinchem.

Maria Louise vertelt samen met Jenneke van Dijk over het belang van bewegingsontwikkeling voor kinderen en jongeren met “Special Needs”.


Wil je graag bij deze workshop zijn. Meld je aan via de link op de pagina van Veine dagen!


Workshop Concentratie & aandacht. Maandag 24 februari bij “Ontwikkelink” Groningen.

Over de Workshop

Deze workshop geeft inzicht in onderliggende factoren met betrekking tot concentratie en aandachtsproblemen. We gaan aan de slag met praktische oefeningen voor concentratie, ontspanning en brein samenwerking. We maken hierbij gebruik van observaties om te ervaren wat een oefening daadwerkelijk kan doen. Dit doen we individueel, in tweetallen en met de groep. Je kunt de oefeningen meteen inzetten voor jezelf, degene met wie jij werkt en ook voor je eigen kind. De oefeningen zijn afkomstig uit diverse methodes waaronder Educatieve Kinesiologie (Movement Based Learning, Brain Gym®, reflexintegratie) en een vernieuwende gezondheidsmethode genaamd BodyTalk. Wat levert deze workshop je op? Je krijgt inzichten en een pakket praktische tools om concentratie en aandacht te versterken.

aanmelden kan alleen als vrijwilliger in de gemeente Groningen. Heeft u ook interesse in deze workshop op een andere locatie, neem even contact op!


Movement Based Learning                                                      1 daagse workshop ( 7 uur) MBLBBA

Data:  29 februari Alpen a/d Rijn, 28 April Den Haag,  …April Groningen (datum wordt nog bekend gemaakt)

Doelgroep: Ouders, therapeuten, leerkrachten, PGB-ers en zorg/onderwijsondersteuners,  coaches

Deze workshop biedt een verdiepende kijk op enkele basale patronen van neurologische en motorische ontwikkeling en vormt een goede basis voor verdere opleidingen in de Reflex Integratie zoals Brain Gym® en RMTi.
De nadruk ligt op het bevorderen van neurologische patronen die het fundament vormen voor verdere ontwikkeling. Wanneer neurologische patronen door omstandigheden onvoldoende geïntegreerd zijn, kunnen bepaalde handelingen en situaties moeite kosten.
De oefeningen, genaamd “Building Block Activities” helpen deze handelingen te verbeteren. Hierbij valt te denken aan taal- en spraakvaardigheid, motoriek en beweging, focus en concentratie , houding, kijk en leesvaardigheid, luistervaardigheid en sociale vaardigheden.
De “ Building Block Activities ”, kunnen een zeer effectieve bijdrage leveren aan kinderen en volwassenen met leer en ontwikkelingsproblematiek, maar zeker ook aan het herstel na hersenletsel, zoals een beroerte en bij epilepsie. 

De workshop is gebaseerd op het werk van Cecilia Koester, M. Ed. (movementbasedlearning.com) . Zij is internationaal bekend vanwege haar baanbrekende werk op het gebied van het behandelen van kinderen met speciale uitdagingen. Cecilia heeft een innovatief programma ontwikkeld en doceert dit internationaal met groot succes bij kinderen met ADHD, Autisme Verwante Stoornissen, Down Syndroom, CP, etc.
Maria Louise en Inge zijn opgeleid door Cecilia om haar basisworkshop te mogen geven.

Doelgroepen om te ondersteunen met deze oefeningen:
Kinderen, jongeren, volwassenen met  hersenletsel, ADD/ADHD/concentratie problemen, autisme, hoog gevoeligheid, , epilepsie. Alzheimer, Cerebrale Parese, syndroom van Down, Angelman.

Docenten:
Maria Louise Booisma, Jenneke van Dijk

Kosten: €155,- incl. Movement Based Learning manual.

Bij grotere groepen/scholen/instellingen hanteren wij een groepstarief
Mail voor het organiseren en interesse in een MBL workshop:
joyoflife.nu@gmail.com.


Brain Gym®104 (2 dagen)

Data:  8 en 9 Mei Alpen a/d Rijn, Oktober Groningen

Inhoud van de training:
Deze training focust op het aanleren van de 26 Brain Gym® bewegingen en de basisconcepten van het Brain Gym® programma. Studenten ervaren de 26 bewegingen en verdiepen hun kennis van elke beweging. De Brain Gym® oefeningen zijn in te zetten in de groep, de praktijk, in thuissituaties of zorginstellingen.
Voor de training is geen vooropleiding vereist.
Wat aan bod komt in deze training:
  • Het ervaren van de PACE, voorbereiding op het leren.
  • De 26 Brain Gym® oefeningen- de fysieke vaardigheden van leren, de basisactiviteiten en aangepaste bewegingen en variaties; toepassingen in verschillende situaties.
  • Observeren, pre en post activiteiten
  • De vier deelgebieden van Brain Gym® gekoppeld aan de drie dimensies van beweging en leren.
  • De 5 principes van leren gebaseerd op beweging
  • Het edu K ontwikkel model
  • Kennis maken met de Leerflow en factoren die invloed hebben op een leerflow die in balans of uit balans is.

Voor deze training is het handboek Brain Gym® een vereiste. Deze is aan te schaffen via bol.com

Deze cursus vormt ook de eerste fase van het nieuwe trainingspad om BRAIN GYM® FACILITATORS te worden.

Kosten 2 daagse : €259,- exclusief handboek Brain Gym®

Auteur: Maria Louise

Maria Louise Booisma, eigenaar van Joy of Life. Zij is Complementair therapeut, Educatief kinesioloog en Certified BodyTalk Practitoner. Maria Louise doceert Brain Gym®, Movement Based Learning en drama en spellessen. Ze realiseerde zich door studie en ervaring binnen haar werk dat de invloed van diverse omgevingsfactoren waaronder beweging en voeding op de geestelijke en lichamelijke gezondheid en breinontwikkeling enorm is. Als missie heeft zij dit uit te dragen zodat steeds meer mensen toegang krijgen tot een betere gezondheid op geestelijk en lichamelijk gebied en we de dagelijkse stressfactoren beter aankunnen. Het uiteindelijk doel is vanuit een verbeterde lichamelijk en geestelijke gezondheid het leven met meer plezier en ontspanning leven. Vandaar de naam Joy of Life.