Even voorstellen

Mijn naam is Maria Louise Booisma, de oprichtster van Joy of Life.

Mijn passie is ondersteuning bieden om een verbeterde geestelijke, emotionele en lichamelijke gezondheid te bereiken waardoor je kunt groeien, krachtiger en gelukkiger kunt zijn. Door individuele sessies en het geven van groepslessen en trainingen realiseer ik die passie.

Graag ondersteun ik jou en/of jouw kind om je ware potentie volledig tot bloei te laten komen.

Je lichaam geeft vaak signalen af dat er een en ander niet lekker loopt. Alleen is het lastig te achterhalen wat er nu precies speelt.  Onderbewust weet je lichaam vaak wel wat een gezondere natuurlijke balans is. Het is alleen  een uitdaging te luisteren naar de signalen van je lichaam en het lichaam daadwerkelijk te geven wat het nodig heeft.

Je bewust worden van wat je kunt doen om het natuurlijk zelfherstellend vermogen van het lichaam te stimuleren ie een eerste grote stap voor meer welzijn en levensgeluk. Tijdens individuele sessies ondersteun ik jou naar je lijf te luisteren en je lichaam in een meer natuurlijke balans te brengen.

Mijn eigen proces is natuurlijk, zoals voor velen, een enorme leerschool geweest. Dit heeft mij mede geïnspireerd hierin wat voor anderen te willen betekenen. Ik kwam stap voor stap achter de onderliggende factoren van klachten waar ik mee kampte en hoe ik hierin kon herstellen. Omdat mijn immuunsysteem heftig reageerden op bepaalde middelen, moest ik wel andere keuzes gaan maken en naar m’n lijf luisteren. Diverse onderliggende factoren gaven me stress en zorgden voor lichamelijke klachten en een wazig gevoel in mijn hoofd.

Ook werd ik me tijdens mijn opleidingstraject bewust van de connecties tussen generaties. Factoren die bij jouw ouders in het systeem zitten/zaten, zoals bijvoorbeeld toxische stoffen of voeding die gebruikt werd tijdens de zwangerschap, hebben invloed  op jouw gedrag en gezondheid.  Dit ondervond  ik als dochter en zag ik ook terug bij mijn eigen dochter. Zo staan alle generaties met elkaar in verbinding.

Mijn dochter had last van concentratieproblemen, was een behoorlijk beweeglijk kind en kon emotioneel snel van slag zijn. Met ondersteuning van kinesiologie, Body Talk, voeding en beweging (zoals klimsport, Brain Gym®, reflexintegratie) kon ze  stappen zetten voor meer integratie in het brein en meer rust in haar lijf. Uiteindelijk slaagde zij voor het VWO. Die natuurlijke weg, die draag ik graag uit aan andere ouders die vaak ook aan het zoeken zijn in wat hun kind en ook henzelf kan ondersteunen.

Het zou mooi zijn als we de onderliggende factoren die onder klachten liggen aanpakken in plaats van enkel de klacht of het symptoom te bestrijden 

Mijn eigen ervaring en het besef wat dit voor invloed had op mijn dochter is één van de inspiratiebronnen voor het werk wat ik met hart en ziel doe, ondersteunen bieden voor een optimale natuurlijke gezondheid.

Binnen het speciaal onderwijs, waar ik 17 jaar ervaring op heb gedaan, werd ik geïnspireerd door kids en jongeren. Ik wilde wegen ontdekken om de kinderen op een andere manier dan een reguliere les te ondersteunen. Ik werd vakdocent drama. Vervolgens ben ik de opleiding in educatieve kinesiologie en reflexintegratie gaan doen om via beweging de breinsamenwerking te vergroten. Dit is een enorme tool in het werken met kids. Ik geef graag les op het gebied van drama, spel en bewegingsontwikkeling. Spelen en andere vormen van creatieve expressie zouden we eigenlijk allemaal mogen blijven doen. Het zorgt dat we in het moment plezier beleven, onszelf kunnen uitten en onze creatief denkvermogen vergroten. Kids met extra uitdagingen in leven en leren hebben een speciaal plekje bij mij.

Graag ontmoet ik jou of jouw kind voor een individuele sessie of in een groepsles. Samen op weg naar meer Joy of Life!

Hartelijke groet,

Maria Louise,  Natuurgeneeskundig therapeut, consultant brein-en bewegingsontwikkeling en vakdocent drama, spel en bewegingsontwikkeling

Wil jij stappen zetten in de gezondheid van jezelf of je kind, neem contact op.

Contactgegevens :

Maria Louise Booisma

Joy of Life

Schoolstraat 9 2912 CP

Nieuwerkerk a/d IJssel.

Telefonisch te bereiken op: 06 43521675

BTW nr: NL194244258B01  IBAN: NL12INGB0006644983  t.a.v Joy of Life

Opleiding en werkervaring Maria Louise Booisma