Even voorstellen

Mijn naam is Maria Louise Booisma, de oprichtster van Joy of Life.

Mijn passie is ondersteuning bieden om een verbeterde geestelijke, emotionele en lichamelijke gezondheid te bereiken waardoor je kunt groeien, krachtiger en gelukkiger kunt zijn. Daarnaast zet ik me in mensen bewust te maken van een natuurlijk herstellend vermogen van het lichaam waarvoor je diverse disciplines in kunt zetten. 

Om je ware potentie volledig tot bloei te laten komen en je energie te behouden is het van belang te observeren en te luisteren. Wat heeft jouw lijf te vertellen? Aan een houding is vaak al heel veel af te lezen. En vervolgens een volgende stap… wat is er nodig om je beter te voelen dan je nu doet? Dit is niet altijd rationeel te verzinnen, onderbewust zitten de antwoorden vaak ergens in je lijf verborgen.  BodyTalk en kinesiologie zijn methodes om dit te achterhalen.

Ik ondersteun jou graag naar je lijf te luisteren en je lichaam in een meer natuurlijke balans te brengen

Mijn eigen proces in mijn gezondheid  heeft mij mede geïnspireerd hierin wat voor anderen te willen betekenen.

Tijdens mijn opleiding in de Natuurgeneeskunde vielen puzzelstukjes op hun plek. Ik kwam achter de onderliggende factoren van klachten waar ik mee kampte. Intuïtief had ik al veel stappen ondernomen om gezonder te worden. Omdat mijn immuunsysteem heftig reageerden op bepaalde middelen, moest ik wel andere keuzes gaan maken en naar m’n lijf luisteren. Ik ben m’n lichaam dankbaar voor die reacties en beschouw ze achteraf als een “wake- up call” om andere keuzes te maken. Onderliggende factoren zoals toxines van het DES hormoon, DDT, zware metaalbelasting, ontstekingsbevorderende voeding en virussen bleken achteraf grote triggers te zijn die me stress gaven en invloed hadden op mijn gezondheid. Ook werd voor mij de link naar de volgende generatie duidelijk in het versterken van bepaalde klachten.

Mijn dochter had last van concentratieproblemen en kon emotioneel snel van slag zijn. Waar ik van opkeek was dat er zo gauw naar ritalin werd verwezen. Hier hebben wij niet voor gekozen. Toen wist ik al een en ander over de neveneffecten van methylfenidaat. Via voeding en beweging konden we grote stappen zetten. Inmiddels is mijn dochter 19 jaar, heeft meer rust in haar hoofd en afgelopen jaar haar VWO diploma gehaald. Ze doet nu werkervaring op via vrijwilligerswerk op verschillende plekken in Europa. Een onafhankelijke gedreven meid.

Medicatie kan de pijn verlichten en een symptoom bestrijden maar lost vaak het onderliggende probleem niet op. Het zou mooi zijn als we de onderliggende factoren die onder klachten liggen aan te pakken in plaats van enkel de klacht of het symptoom te bestrijden. 

Mijn eigen ervaring en het besef wat dit voor invloed had op mijn dochter is één van de inspiratiebronnen voor het werk wat ik met hart en ziel doe, ondersteunen bieden voor een optimale natuurlijke gezondheid.

Hiernaast geef ik graag les op het gebied van drama, spel en bewegingsontwikkeling. Spelen en andere vormen van creatieve expressie zouden we eigenlijk allemaal mogen blijven doen. Het zorgt dat we de waan van de dag  vergeten, in het moment plezier beleven. Het houdt ons levendig en stimuleert ons creatief denkvermogen.

Mijn ervaringen als docent in het Speciaal onderwijs als docent van kinderen en jongeren met uitdagingen in hun ontwikkeling hebben er voor gezorgd dat zij een speciaal plekje in mijn hart hebben en altijd zullen houden. Ook zijn zij een belangrijke inspiratiebron voor mijn ontwikkeling en opleiding in  bewegingsontwikkeling geweest. Binnen het onderwijs heb ik 17 jaar ervaring opgedaan met kinderen met uitdagingen als hersenletsel (zoals CP), spierziekten, autisme en AD(H)D. Momenteel sta ik nog een dag per week voor de klas.

Het zelfherstellend vermogen van het versterkt wanneer je het de juiste ondersteuning geeft en je naar je lijf gaat luisteren. Dit kan uiteindelijk leiden tot een behoorlijke transformatie voor zowel je geestelijke als lichamelijke gezondheid. Graag ondersteun ik jou in dit proces.

Hartelijke groet,

Maria Louise,  Natuurgeneeskundig therapeut, consultant brein-en bewegingsontwikkeling en Certified BodyTalk practitioner.

Wil jij stappen zetten in de gezondheid van jezelf of je kind, neem contact op.

Contactgegevens :

Maria Louise Booisma

Joy of Life

Schoolstraat 9 2912 CP

Nieuwerkerk a/d IJssel.

Telefonisch te bereiken op: 06 43521675

BTW nr: NL194244258B01  IBAN: NL12INGB0006644983  t.a.v Joy of Life

Opleiding en werkervaring Maria Louise Booisma